سرمایهگذاری در املاک و مستغلات میتواند با اتخاذ استراتژیهای مختلفی انجام گیرد که هر کدام وابسته به اهداف، تمایل به ریسک و سرمایهی سرمایهگذاران متفاوت هستند. در زیر به تعدادی از این استراتژیها با ذکر مثالهای مرتبط اشاره شده است:
1. خرید و نگهداری (Buy and Hold)
این استراتژی شامل خرید یک ملک و نگهداری آن برای مدت طولانی است، به منظور کسب درآمد از راه اجاره و سرمایهگذاری بلندمدت جهت سود از افزایش ارزش ملک.
مثال: خرید یک خانهی دوخوابه در یک منطقهی در حال رشد شهری با طرحهای توسعهی نزدیک در آینده و اجاره دادن آن به مستاجران برای تأمین جریان نقدی اجارهای.
2. تعمیر و فروش (Fix and Flip)
در این روش سرمایهگذاران ملکی را با قیمت پایینتر از بازار خریداری میکنند، تعمیرات و بهسازیهای لازم را انجام میدهند و سپس ملک را برای کسب سود فروش میرسانند.
مثال: خرید یک خانهی قدیمی در یک محلهی خوب با قیمت کمتر از ارزش بازار به دلیل نیاز به بازسازی، انجام بازسازی و بهسازی، و فروش آن با قیمت بیشتر.
3. اجارهداری کوتاهمدت (Short-Term Rental)
سرمایهگذاران املاکی را خریداری میکنند تا آنها را به صورت کوتاهمدت و اغلب برای تعطیلات اجاره دهند.
مثال: خرید یک کلبه کوهستانی یا آپارتمانی در نزدیکی جاذبههای گردشگری و اجارهی آن از طریق پلتفرمهای اجارهی کوتاه مدت
4. املاک تجاری و صنعتی (Commercial or Industrial Real Estate)
این استراتژی شامل خرید یا توسعهی املاک تجاری و صنعتی مانند دفاتر کسب و کار، مراکز خرید و کارخانههاست و اغلب بر روی اجارههای بلندمدت تکیه دارد.
مثال: خرید یک ساختمان دفتری و اجارهی فضا به شرکتها
5. سرمایهگذاری خرد (Microlending)
سرمایهگذاری در کوچکترین سطح املاک، مانند اتاقها یا بخشهای کوچک یک ساختمان است که میتوان به صورت اجارهی کوتاه یا بلندمدت سود برد.
مثال: خرید یک واحد آپارتمانی و تبدیل آن به چند استودیوی کوچک برای اجاره به دانشجویان یا مسافران.
6. توسعهی زمین (Land Development)
این استراتژی شامل خرید زمین خام و توسعهی آن از طریق ساخت جهت فروش یا اجارهی آنها است.
مثال: خرید یک قطعه زمین در حومهی شهر و تقسیمبندی و توسعهی آن به قطعات کوچکتر برای فروش به سازندگان دیگر یا ساخت خانههایی برای فروش.
7. REITها (Real Estate Investment Trusts)
این استراتژی شامل سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات است که همچون سهام در بورس عرضه میگردند و به سرمایهگذاران اجازهی تنوعبخشی به سرمایهگذاریشان را با ریسک و مدیریت کمتر میدهند.
مثال: خرید سهام در REITی که به صورت تخصصی در مراکز خرید، بیمارستانها یا املاک دولتی سرمایهگذاری میکند.
هر کدام از این استراتژیها ویژگیهای منحصر به فردی دارند و باید بر اساس دانش، تجربه، برنامهریزی مالی و تحمل ریسک سرمایهگذار، انتخاب گردند. موفقیت در سرمایهگذاری املاک همچنین نیازمند تحقیق و برنامهریزی دقیق، شبکهسازی موثر و دسترسی به اطلاعات بهروز بازار است.